Tek-Tak-Toe

February 3, 2017 by admin_name

Tek-tak-toe
http://www.ink2quill.com/

Jag börja skriver på svenska eftersom det behovs, för mitt jobb och mina vänner och dagliga liv. Jag vill också lära mig an tredje språk flytande som alla jag känner. De flesta som jag känna talar många språk, minst 4 eller 5. Bara i USA kan jag hitta en befolkning av monospråk talare som är nöjda om det och samtidigt välmående.

Så jag börja pratar med svenska folket i min svensk kurs häromdagen om teknologi. Vi började konversation med nya bok jag skriver. Ett tema av min bok är hur teknologi blir mer och mer påträngande i våra live. Det är fakta att vi blir beroende på det men i andra sidan vi måste också hitta en balans var vi förlora inte våra integritet och måste inte tolerera att teknologi diktera våra privata liv. Mina svenska kurskollegor förstår inte det. De ser bara fördelarna av teknologi. Så vad kan vi göra? Är det en fråga om utbilda dem? Det finns redan många filmer om det där ämnet. Men de där filmer är sci-fi så mina kurskollegor tar de inte på allvar.

Det finns en film tog efter en bok skriven av författaren Kazuo Ishiguro och det heter Never Let Me Go. Det bjuder en mer realistisk utsikt om en utopisk framtid men det handlar för det mesta om kloning. Er, läsarna, måste läsa mellan linjerna, som vi säger på engelska, för att veta det en historia av teknologi mot människor. Det är en jättebra bok.

Så om du kan förlåt min inte så perfekt svenska du kan läsa Kazuo Ishiguro boken och märke vad jag prata om. Jag vill inte skapa ett samhälle var vi blir slav till teknologi. Så, jag tror, att vi spelar ett enkelt spel (som tic-tac-toe) med teknologi nu. En enkelt spel som blir mer och mer komplicerad som våra teknologi.

John Appius Quill

Editorials / Private appius / ink2quill / Ishiguro / Kazuo / tek / teknologi /

Comments

Comments are closed.

Skip to toolbar