Staden och staden

May 13, 2017 by admin_name

Staden och staden
The City And The City
författare China Mieville
www.ink2quill.com

I2Q-The City and The City

Jag gillade den här bok. eftersom jag har aldrig läst någonting som den. Berättelse är en erfarenhet genom detektiv Tyador Borlu ögon som jag har aldrig sett I sci-fi universum. Författaren China förvandlar ett vanlig mord mysterium till en konstig berättelse om två ganska olika städer som är belägna på samma ställe. Vi har två tvillingstädrstäder med annorlunda kultur och utseende. En är rik medan den andra kämpa med ekonomiska problem. I vissa stadsdelar kan du gå från en stad till den andra genom att gå igenom ett hål som anslutar båda städer. I båda städer de har märkliga lagar också.

Den huvudkaräkten kommer från en av de städer I östeuropa som är heter Beszel. Berättelsen börja med mordet på Mahalia Geary. I samband med att Tyador undersöker mordet åker han till den andra, rikare, mer modern stad som heter Ul Qoma. Som det visar sig, två folkslag av varje av de två städer kan inte prata med varandra eller ännu befräftas varandra. Så, till exempel, om en ball ruller på gatan från ett stad till den andra människor måste ignorera det. Det är ännu så med bil olyckar eller brott begås. De har en konstig, mystisk police group som är heter The Breach.

Människor går långt för att ignorera varandra, eftersom de är rädda för The Breach. Det är symbolisk av gränserna vi acceptera som social klass och social hierarki. Jag tror att det är en kritik mot våra godkännande av dessa grännserna.

Jag undrar vad händer om båda städer assimilera och började att känna igen varandra? Den rikare stad skulle vara rädda av förlora några av deras rikdom. Det är också möjligt att båda städer skulle ha kultur kriget också som översätta till handelskrig.

Det finns viktiga frågor vi kan tänka på. Eftersom båda städer lever I rädsla för The Breach och deras syster stad.

Staden Och Staden” från författare China Mieville är en jättebra bok och jag ger det en stark rekommendation.

skriven av John Appius Quill

www.ink2quill.com

www.ink2quill.com

Editorials / Private appius / china / ink2quill / mieville /

Comments

Comments are closed.

Skip to toolbar