Prometheus

May 30, 2017 by admin_name

Prometheus

Skriven av John Appius Quill

“Prometheus” är en bra och vacker film. Ridley Scott är känd för visuellt fantastiskt filmer och här kombinerar han sin talang med en bra manuscript. Historien är fantastiskt. En bra historien kan lämna dig med frågor om några förutfattade ideer du hade. Den här filmen gjorde det för mig.

Prometheus website

I2Q-Prometheus

Du har den stora frågor som: Vad är mänskligshetens historia? Vad skulle en teknologiskt avancerad, humanoid ras tank på oss, mänskligheten? Viktigaste fråga är, hur de behandlar oss, deras vetenskap project? (De genetiskt manipulerade oss för länge sedan och inte skapade oss).

Åsikten att intelligenta varelser kan rädda för och hata deras skapelser är ett gemensamt tema I många fler böcker än vi skulle erkänna. Mary Shelleys Frankenstein är bara ett exempel. Det temat är äldre än mänsklighetens mythlogi och var nog runt när traditionen var muntliga och inte skrivna.

I filmen “Prometheus” roboten David är inte imponerad av sina skapare som ingenjöer är inte imponerad av mänskligheten. När David frågade en man värför skapar mänsligheten, svaret han får är “…för att vi (mänskligheten) kunde.” Davids reaction är förstående, en av shock och han är förolämpad, ännu arg. David förstår situation han och hela fartygs besättning är inne bättre än de andra.

I historien vi ser mänskligheters hubris när de tvinga deras skapelser till slaveri medan förväntas att deras skaparna behandla de som deras älskad barn som skulle lösa alla deras problem som immortalitet och mer kunskap. Sanningen är att de, som kallade Ingenjörer, behandlar mänskligheten som mänskligheten behandlar deras avancerade roboter. Den här oerkänd faktum från mänskligheten är att hjärtan av alla ironi inom historien.

Ingenjörerna har en genetisk teknologi som kan manipulera alla liv. Det är en typ of doomsday teknologi och skapa många problem, eftersom varje misstag kan ha farliga konsekvenser. De ser mänskligheten som ett av dessa farliga misstag. Det förklarar värför Ingenjörna I slutet av filmen försöker at döda alla av de. Ingenjörer hatar mänskligheten.

Så frågor vi har framför oss som vi blir bättre att manipulera genetisk liv är: Vad är våra responsabilitet mot liv vi har manipulerad och nya liv vi ska skapa? Också, om livet kan bli spelad med och även vapeniserad vi måste fråga om finns det någonting kvar som är heliga till oss?

“Prometheus” är en jättebra film. Det borde ha en trilogy därför att för mycket av historien var klippade ut. I alla fall det är en jättebra film.

FIN

John Appius Quill

I2Q Blogs / The Visual Medium appius / david / fassbender / ink2quill / prometheus / scott /

Comments

Comments are closed.

Skip to toolbar