Politiker och skandaler

May 22, 2017 by admin_name

Politiker och skandal
skriven av John Appius Quill

Jag har inte följt den senaste tidens politiska skandaler men jag undrar om vissa politiska skandaler är egentligen inte överdrivna eller om har tagits ut sammanhang. Det är rätt att politiska världen drar till sig oärliga människor och de som letar efter möjligheter men glöm inte att vissa situationer kan bli tagit ur sammanhang.

Så frågorna vi har framför oss är vilka handligar vi anser oss som kriminella och vilka handligar anser vi att de förtjänar censure. Om vi har oärliga politiker är det minst vårt fel. Vi sätter dem in och förväntar oss de att lösa alla problem när vi förstår deras gränser som tid och pengar. Så länge som politiker, som resten av oss, krossa inte allvarliga etiska gränser vi kan ger de en andra, (och bara en andra), chans.

Det är helt viktigt att journalister kan “gräva fram alla lik ur garderoben”, som säger artikeln. Men journalister måste också ha etiska gränser att inte överdriva eller ta handligar ur sammanhang. Allvarliga brott och brott som visar en riktig moralisk brist som bedrägeri, bestickning eller förtal borde grävas fram ur mörket.

Hur misstag och allvarliga etiska brott från politiker är behandlas är olika I olika länder. Till exempel I USA, vissa säger, att vi har två olika typ of journalister. Vi har vanliga journalister, sade ärlig, och tabloid journalister som tjänar mycket mer pengar och pratar om rykten.

FIN

                                                                               www.ink2quill.com

 

Editorials / Private appius / ink2quill / politiker / skandaler /

Comments

Comments are closed.

Skip to toolbar