Jägarers utflykt

May 14, 2017 by admin_name

Jägares utflykt
Hunter´s Run

Authors: George R. R. Martin
       Gardner Dozois
         Daniel Abraham

Hunter´s Run på engelska

I2Q-Hunter´s Run

“Hunter´s Run” var en behaglig, lättläst berättelse om utforskaren Ramon Espejo på en ny koloni på en annan planet. Historien tar en oväntad riktning när Ramon´s livstyl baserad på en blandning av alkohol and dålig humor ger honom problem som gör att han måste fly från civilizationen. Att bo ensam I vildmarken är inte något problem för Ramon. Han veta hur hitta mat och byggna skydd mot elementen. Han kan leta efter vardfulla mineraler och har inga problem at bor ensam. De flesta problem han har kommer när han bor I civilization med andra människor. Han är en “loner”, som vi sager på engelska.

Men hans liv förändras när han träffar en utomjordisk ras från yttre rymden med en mycket annorlunda fisiology, mentalitet och kultur och som är I en liknande situation som Ramon. Vissa galaktisk myndigheter vill fängsla de. Vänskap mellan Ramon och den utomjordiska rasen ledar till ett avtal och bättre situation för båda.

Jag gillade den här boken eftersom berättelsen går framåt snabb och vi alla tre författare ger oss en ärlig utsikt om huvukaräkter, Ramon Espejo, `warts and all´, som vi sager på engelska. Tydligt, delar om Ramon´s karäkter är obehaglig. Efter alla, han drycker för mycket, har ett våldsamt humör och flera kvinnor som är arga mot honom för bra anledningar av goda skäll.

Den är en snabbläsa bok. Du kan förmodligen läsa hela boken på flyggplats mellan två flyg. En sak du måste tänka på är att Ramon´s verklighet är en stark miljö med mycket fattigdom och hoplöshet. Berättelsen miljö känns som den gamla tiden av den Amerikanska Vilda Västern med ensam äventyrare, bråkiga bars, korrupta tjänstmän and våld. Den där miljö skapa det värsta och det bästa inom människor. “Hunter´s Run” är en rolig bok med en jättebra slut på berättelsen.

FIN

skriven av John Appius Quill

Editorials / Private appius / hunter / ink2quill / martin / ramon /

Comments

Comments are closed.

Skip to toolbar